SM Shahrom

The Man Become Legend

8/09/2009

Trip to Labuan

Posted by SM Shahrom


29/07/09 Rabu



1500 hrs kat dalam ofis

"hm...ok..ok...kalau mcam tu tiket tu tukar name syed la..ha..syed ngan wak pegi.." (tgh sembang dalam phone), aku yang tgh syok sms ngan awek shah alam jadi suspend, aphal plak bos aku ni sebut name aku kene pegi ngan wak...rupe-rupenyer aku kene ganti tempat die pegi ke labuan..hmm..satu berita yang menghayat hati aku..akhirnye aku dapat gak outstation dari KHL.


2000hrs kat umah

aku sampaikan berita terkejut kat bini aku, umi! abang kene gi ke Labuan la.. esok naik air asia..kat LCC airport..bini aku ketawa sinis..

Wife:"abg ni biar betul tibe-tibe je kene gi labuan..buat ape kat sane?"

Husband solehah: "iye yang... tibe -tibe je bos suruh abg gi coz die kene gi meeting lain plak..so..abg le kene ganti die..pi meeting kat sane"

Wife: serius ke bang?

Husband solehah: serius laaa..(2 harakat) sok, tgh hari abang dah bertolak..umi siapkan lah ape yang patut ye..

Wife: tak nak ah..(hmm tu dah kire menderhake tu..) tapi aku tau maknenye.. die akan buat..dah tau sgtt perangainyer..sepanjang malam aku takdapt tidur coz excited sgt.


30/7/09 Khamis (kat ofice)


0900hrs: kat ofis member-member aku jeloaus gile coz tak dapat pi sane..

1130hrs: aku dapat hotel dan flight detail tuk besok; Hotel embesador (name je dah gempak mesti 5 star ni) Flight departure kul 0750hrs

1200hrs: Makan tgh hari ngan member for the last this week.

1400hrs: Aku amik kawan aku kat umah die..bawak beg sikit punye besar macam nak buat haji..padahal pegi sehari je...aku ok...bawak beg galas sekolah belakang n bini no 2 aku (laptop)

1430hrs: Aku check kete aku...findings as follows:

1. Minyak hitam nak empty - solution aku p beli minyank hitam n topup je..senang habih cerite..

2.Tayar pancit skit - solution aku pump skit..

3.Tayar Dah nipis (siap benang tayar boleh nampak lagi..) ha...ni finding paling critical...so..solution nyer terpaksa aku tukar tayar n spotrim baru terus..las-las kene pow RM


1400.00 hingget nasib baik ade duit..

1700hrs: Depart from manjung to KL..lalalalala..mase ni happy..n safety confident

2000hrs: Sampai bangi..tido kat sane..


31/7/09 jumaat
0300hrs: Aku sampai kat LCC air port..sedara aku yang antar..

0550hrs: Counter ticket baru bukak..aku n member aku org yang pertama beratur..muke penuh ngan riak and confident mase tu...coz dapat tempat pertama hemmhahahaha.

0600hrs: Perut dah berbunyi...aku rase lapar mcam puasa..so aku ngan member aku mkn mcd..sambil tgk awek-awek mat salleh and framugari kehulur hilir..smuanye cun..


0700hrs: Dah kenyang, member aku nak pi berak plak..aku tgk jam..ok sempat lagi ni..flight kul 0750hrs..

0720hrs: Giliran perut aku plak..nasib baik die dah kuar..so giliran die plak jage barang aku pi

penjanaan sise..


0730hrs: Name aku n kawan aku dah kedengaran "diminta en Sy...M.. dan mohd hilmisam datang ke boarding area dengan segera tuk pengesahan ticket..ape lagi aku n wak terus berlari ke pintu gate 9..

0735hrs: Aku n wak bagi tiket...brader to check and asking us duduk kat situ diam-diam.. mase ni aku agak panic skitla...coz mane penumpang yang lain ni...tinggal aku n wak je kat situ..takpe kite tunggu brader tadi call kami...


0750hrs: Tunggu punye tunggu aku pun tanye salah satu brader yang kat situ.."bang kapal terbang gi labuan dah bertolak ke belum?" brader tu terkejut beruk..."aik baru je departure y kamu still stay here.." aku dah agak dah...STUPIQ punyer brade tadi...tak pasal-pasal kami tertinggal flight...

0810hrs: Brader yang suruh kami tunggu tu sampai...die cakap captain kapal terbang dah takbleh tunggu so.. dia dah mengaku silap die jgak...apsal die tak inform capt kapal terbang tu awai-awai...yang ade dua passenger lagi nak naik...diorang bagi aku tiket flight free pergi dan pulang...fligth aku postpone ke esok harinyer...dah plak aku kene arrange meeting dan hotel kat sane postpone 1 hari. kalau nak ikut kan hati aku nak je aku sue diorang ni mintak tiket free pergi mane - mane sepanjang hayat aku..tapi aku tak sampai hati...


to be continued....

5 comments:

Xpuasati said...

Ko nampak tak tempat rumah aku dulu depat airport labuan tu.. nama dia taman sentosa, dulu masa kecik2 aku duk situ la.. air port labuan tu tempat kecing berak aku je dulu..

SM Shahrom said...

aku ari tu ingat nak jumpe aip kat KK, kalau naik ferry 3 jam ko atas laut..lame gak tu..

Hersaiful said...

tiket pukul 7.50am, pukul 7.50am baru ko nak tanye kat kaunter. sepatutnye sejam awal ko dah tunggu kat tempat menunggu.

Hapi said...

hello... hapi blogging... have a nice day! just visiting here....

tagskie said...

hi.. just dropping by here... have a nice day! http://kantahanan.blogspot.com/