SM Shahrom

The Man Become Legend

7/13/2009

Safety Briefing

Posted by SM Shahrom

Last friday 10/7/09 giliran aku plak kene bagi safety briefing kat pekerje-pekerje project yang aku jage...dah banyak kali dah aku bagi taklimat pasal safety ni...tapi dalam project baru aku ni, nilah yang pertama aku bagi taklimat.

kebetulan hari sebelum tu Safety aku ade buat programe Enforcement of PPE non compliance so..banyak gak aku dapat idea nak cakap. Aku sentuh pasal kurang memakai ear plug dalam workshop, guna euipment yang dah reject oleh safety, poor house keeping dan banyak lagi leh..kalau nak ikutkan..


Ade gak yang fokus waktu aku bgi talimat..dan ade yang dok sembang kat belakang, panas gak aku dibuatnyer..rase nak je baling mikerofon ni...bukan senang nak cakap kat depan orang ramai ni beb..point nak cakap tu kenelah bernas dan mantap..mula-mula tu agak gabra skit ler..lame-lame ko pakai belasah je cakap pasal safety..janji ade point la..