SM Shahrom

The Man Become Legend

7/07/2009

Surat Puaka Dari PTPTN

Posted by SM Shahrom

Baru - baru ni 2/7/09 PTPTN jatuhkan saman terhadap aku dimana aku kene naik mahkamah nak kene jawab soalan maut dari hakim yang tak beberape tua, muda macam same bayer ngan aku..reasonnye senang..aku tak pernah bayar pinjaman PTPTN dari abih gred belajar sampaile dah kerje selama 4 tahun, kalau tak pegi mahkamah aku dikira langgar perintah mahkamah plak, memang cuak gilerz gak aku dibuatnyer takut kene istihar bankrup..

Tapi nasib baik ler aku diberi peluang oleh hakim untuk menjelaskan hutang PTPTN..soo..aku harus taubat le skit budak lain pun nak pakai duit jgak..kalau diikut dari surat perjanjian KHTI*, aku kene bayar pinjaman PTPTN sebanyak 150 per month..tapi denga riak dan takburnye aku ni..aku nak bayar 300 permonth cepat skit abih..malas nak pikir-pikir lagi pasal utang-utang ni..dah tau pinjam kenelah bayar...buduh...

Pesanan buat kat member-member yang dah bergaji berpuluhan ribu dan tak gheti-gheti nak bayor balik pinjaman PTPTN, elok lah bayar dengan seberapa segera..sebelum surat Kamarudin & Partners co sdn. bhd. datang menjemput..

Syukur lah aku diberi peluang bayar balik sebelum kene bankrupt, nanti susah plak nak ke paris..

Engkauorang kene amik ikthbar dari story aku ni...

*KHTI - tgk balik buku sejarah form 3 or 2 ape bende perjanjian KHTI..