SM Shahrom

The Man Become Legend

6/01/2009

Orang Bodoh vs Orang Pandai

Posted by SM Shahrom

Aku terjumpe email lame aku..just nak share with u all,
Sebelum baca , sila bawa bersabar bebyk ye...

Orang bodoh = pakai credit card sampai maximum pas tu tak boleh bayar
(berlagak macam org banyak duit!)
Orang pandai = pakai credit card tapi orang lain bayarkan (pakai kad
klon lah tu!)

Orang bodoh = ada motor tapi pergi kerja nak naik LRT jugak (kes suka 'bergesel'lah ni)
Orang pandai = tak ada motor, tak ada kereta, tak ada LRT tapi ada otak
(kes suka numpang kereta or motor kawan tapi tak reti nak hulur duit minyak!)

Orang bodoh = company dah sediakan nescafe, milo, biskut, bla bla bla
tapi pergi minum juga kat cafeteria kena bayar pula tu.
Orang pandai = tak minum
kat cafeteria tapi company punya nescafe, milo, biskut, bla bla bla angkut bawa balik !!!!

Orang bodoh = beli suratkhabar sebab nak tengok nombor ekor saja pas tu
buang.
Orang pandai = orang yang tunggu org bodoh buang pas tu dia
kutip...dapat baca semua sekali wo

Orang bodoh = kentut kuat² kat office pas tu bangga dengan baunya.
Orang pandai = kentut senyap sunyi (tak ada bunyi) baunya... boleh buat
unta sakit perut! dhab pun koma sekejap! pas tu bermati-matian salahkan
member sebelah(guess sapa member sebelah tu?....si bodoh yang kentut kuat tu lah!)

Orang bodoh = ada masalah cerita kat orang pandai
Orang pandai = dengar masalah orang bodoh lepas itu cerita kat orang bodoh
yang lain, pas tu membodohkan orang bodoh tu...jadinya orang bodoh yang pertama tu jadi bodohs (plural)

Ada lagi...

Orang bodoh = orang yang buang masa baca post ni!
Orang pandai= siapa yang post cerita ni...... (aku lah tu...)

p/s: takkan nak kena seorang-seorang kan?? sekadar gurauan semata-mata

3 comments:

Xpuasati said...

ada lagi..

Orang Bodoh = Yang Baca Komen gua ni..

Orang Pandai = Yang tulis Komen ni..

SM Shahrom said...

kahakah..kene plak aku...

Abang Terrer said...

Nasib gua x baca komen lu..